NITTONHUNDRANITTIOSJU.

Det är en jäkla massa år sedan. Det var då det hände. Dåvarande TV4 sydost behövde underhållning till personalfesten. I det gamla TV-huset fanns en gitarrist, en basist och en keyboardist. En journalist var gift med en trummis, någon kände en sångare. Boom shakalack – Wonderband var fött. Eller snarare det som skulle komma att bli coverbandet Wonderband.

Kära barn har många namn och det har också Wonderband haft; Malfunction, Malefunction, Bumblefish och så vidare i oändlighet. Wonderband har varit namnet de överväldigande antalet av åren, tack och lov. Vad tänkte vi med de där andra?

Bandet förde en ganska lugn tillvaro ända fram till 2004 då det bestämdes att nu jävlar ska det bli åka av. Vilken underbar resa det har varit! Vi har spelat för tiotusentals människor i flera länder, på arenor, i lador, på slott och herresäten liksom i vardagsrum, kasinon, hotell, nattklubbar, små gräsplättar och stora torg. I snö, sol eller regn. Några har funnit kärleken genom bandet och bildat familj. Fantastiska personligheter har kommit och gått och med dem skitroliga historier från resan. Sorry, what happens on the road, stays on the road!

Det är lätt att bli nostalgisk när jag skriver om det som varit. Det får jag banne mig lov att bli. Men det är viktigt att inte fastna där. Det är av yttersta vikt att hela tiden utvecklas. Som kollegan sade över ölen: “jag vill se hur långt vi kan ta det här“. Så vi fortsätter och fortsätter och fortsätter. Ingen växer fast i scengolvet här inte.

Kanske är det därför vissa kunder återkommer gång på gång. De vet att det händer något nytt varje gång vi dyker upp. Eller så är det för att de inte behöver oroa sig för att festen ska bli lyckad. Eller båda. Vi känner i alla fall stor kärlek till alla som ger oss förtroendet, oavsett om vi bara ses en gång eller tjugo.

Nyligen började vi samarbeta med en eventbyrå med alldeles speciella typer av föreställningar. Något vi aldrig provat förr. Efter en show nyligen sade chefen “det var uppfriskande att se ett coverband med så mycket glädje och energi“. Ja, det är kanske där vi finner den röda tråden i detta partyband. Utveckling och förnyelse ger ny glädje och ny energi. Den delar vi sedan mellan oss och publiken. Så är det nog.

Tack till alla fina gamla och nya medarbetare, alla fantastiska kunder, alla som sett oss och ett rungande HEJ till alla som snart ska se oss. Ni kommer att gå hem efter festen, svettiga, hesa och lyckliga, liksom vi. Dagen efter vaknar alla med träningsvärk.

Eder tillgivne/Tommy

 

Svar inom 10 sekunder...

Gör förfrågan!

Wonderband - Ett sexstjärnigt coverband & partyband